服务热线:

021-52288520

吉利彩票 > 新闻资讯 >

新闻资讯



OMAHA互联网+医疗杭州办公总部

时间:2018-09-20     来源:森品     访问量:268

OMAHA互联网+医疗杭州办公总部坐落于杭州良渚文化村,总建筑面积1140㎡,在此之前原场地荒废已久。应业主的要求,寻常设计将原场地改造为集办公研发、会议报告、企业展示、接待休闲于一体的空间。寻常设计通过对材料、色彩的运用以及空间的把控,打造了一个现代、生态、开放的数字医疗研究院,整体围绕“低碳友好”的主旋律。

OMAHA office area is about 1140㎡, and is located in Liangzhu Culture Village, Hangzhou. The original site was abandoned for a long time before and now is a space integrating office R&D, conference report, enterprise display, and reception. The overall design revolves around the theme of “low carbon and friendliness”. Usual Studio tried to design a modern, ecological and open digital medical research institute office through the use of materials and colors and the control of space.

 

“数字医疗科技”的空间主题下,空间改造设计如何整合场地优缺点,并且扬长避短,以较低的成本创造一个结合舒适友好的生态办公环境,是寻常设计在这个项目中不断思考和探索的。期间做出了许多有益的尝试,并以以下三个策略为设计原点,打开了该项目设计的视野。

Under the space theme of “Digital Medical Technology”, Usual Studio explored the way how spaces reformation realizes the advantages and disadvantages of the space so as to create a friendly and ecological office environment at a low cost. During the period, many useful attempts were made, and here are three strategies of the project design as follows.

 

空间生态 Space ecology

由于原场地为半透的玻璃建筑,且大堂顶部有裸露的玻璃构成,为了优化场地的采光环境,在大堂顶部加设有垂直百叶,光线透过玻璃时,根据不同时间不同季节的光照角度形成不同长宽的条形阴影,以此调节室内采光,避免室内光线太强或者遮挡过多影响室内外景观的通透性。同时,将原有的隔间打通,用落地玻璃替代原有的墙结构,构成开放式的办公空间,并将自然光线延伸至室内。解决了场地进深大、内部接触不到自然光的问题,最大限度地利用了自然资源。

Since the original site is a semi-transparent glass building with exposed glass at the top of the lobby, shutters are added at the top of the lobby. When the light passes through the glass, shadows may be shaped according to the illumination angle at different times. In order to adjust the indoor lighting without blocking the outdoor landscape. At the same time, the original compartment was opened, and the wall structure was replaced by floor-to-ceiling glass to form an open office space and extend the natural light to the interior and make maximum use of natural resources.

 

办公空间被精细地分割开成多个区域,满足不同的办公需求 ,也降低了大面积连续性空间的能耗。入口处的二重门设计,防止室内外空气直接对流,节能保温,减少空调能耗。不仅提高了空间的使用效率,更强调了生态环境和资源的效益。

The office space was divided into areas to meet different office needs, and reduces the energy consumption of large space. The double door at the entrance is designed to energy saving and heat insulation. The designs not only improve the efficiency of space uses, but also emphasize the benefits of ecological environment and resources, and optimizes the office environment.

 

空间共享 Space sharing

在开放办公区,装置的玻璃白板方便员工们随时记录创意想法,为办公区域增加趣味和活力;考虑到项目位置离市中心较远,为了方便员工们存放便当和饮料,咖啡休闲区内的冰箱,体现了办公环境的友好和关怀,从细节上提升了员工办公的舒适度;利用狭小空间发展出来的书吧,上下两层纵向地拓宽了学习充电区域,小房子造型的书架与木质小空间相互呼应,温暖的色调营造温暖舒心的氛围;通透的阳光房没有增设阶梯座椅,让空间使用有更多的可能,可以做演讲报告,也可以举办聚餐酒会活动等等,更好地实现了空间的共享功能。

In the open area, the whiteboard for employees to record creative ideas at any time, adding fun and vitality to the office. Considering users needed to store lunches and drinks, and to reflect friendliness and care, this space set with refrigerator. The book bar creates a warm and comfortable atmosphere. Sun room by the book bar, which makes the space more likely to be used, like make speech, or hold a cocktail party event, etc.

来源:usualstudio





上海总部

深圳办事处

技术支持